logo
Gratis fragt ved køb over 400 kr. Gratis fragt ved køb over 499 kr.
Sikker betaling Sikker betaling
Levering 1-2 Hverdage Levering 1-2 Hverdage
Fragt fra 39 kr. Fragt fra 39 kr.

Guide til den perfekte borddækning

borddækning, bordpynt konfirmation

Traditionelt set er en festlig banket en nødvendig og ofte den vigtigste del af næsten enhver fejring. Det kan være en begivenhed som en bryllup, dåb, fødselsdag eller konfirmation. Det fungerer ofte som afslutningen på festlighederne, så det er vigtigt at lægge særlig vægt på borddækningen, når man planlægger en fest med et festmåltid.

Borddækningen til en festlig banket indebærer flere vigtige trin, som vi vil gennemgå i denne artikel. Det er vigtigt at huske, og vi vil gentage det, at det er gavnligt at overholde en ensartet stil eller tema både i borddækningen og dekorationen af det festlige bord. Derved vil bordet med blomster og materialer, der bruges i dekorationen, passe sammen med den overordnede feststil.

Afhængigt af festligheden er der nogle populære farver, der passer til hver begivenhed. For eksempel vælges ofte lyse toner til et bryllup, kombineret med guld eller hvidt med rosa og guld. En populær tema er også at bruge lyse farver inspireret af naturen (forårstoner). Til en fødselsdag kan man bruge en bredere farveskala, og til børnefødselsdage kan man blande mere standardfarver, så de passer sammen. Hvis det er en 50-års jubilæum, kan man bruge en kombination af guld og mørkere toner, da det er en fordelagtig kombination.


Sådan dækker du dit bord rigtigt

Planlægning

Først og fremmest, når du har besluttet dig for farverne, som du vil bruge til din fest, skal du finde og bestille alle de nødvendige tilbehør til borddækning og dekoration af festlokalerne. Du vil sandsynligvis have brug for duge, bordløbere, servietter, konfetti og meget mere. Vi har et stort udvalg af produkter til borddækning og borddekoration, som du let kan bestille hos os, og vi leverer din ordre hurtigst muligt. Derefter skal du sammensætte en menu, vælge drikkevarer og udvikle en plan for, hvordan gæsterne skal placeres ved bordene.

Nyttige oplysninger:
Der skal afsættes mindst 0,6 meter pr. gæst ved bordet.


Vi anbefaler at sammensætte menuen i samarbejde med kokke, der specialiserer sig i festlige banketter. Drikkevarer kan vælges, der passer til retterne. For at undgå forvirring med gæsteplaceringen anbefaler vi at tegne en plan over, hvordan bordene skal placeres, og markere pladserne og derefter lave skriftlige navneangivelser for de inviterede gæster til den festlige middag eller frokost. Dette vil hjælpe med at undgå forvirring i forhold til, hvem der skal sidde hvor.

Det er også en god idé at dobbelttjekke mindst to gange, at antallet af inviterede gæster svarer til antallet af pladser med navneskilte. På den måde undgår man en ubehagelig situation, hvor man glemmer at tildele en plads til en af de tidligere inviterede gæster.


Praktisk del

Først skal du sikre dig, at placeringen af bordene stemmer overens med din plan, og at antallet og placeringen af ​​siddepladser svarer til din plan. Derefter kan du begynde at dække bordene. Start med at lægge duge på bordene og placere bordløberne ovenpå. Derefter kan du arrangere bestik i overensstemmelse med følgende skema:

Korrekt borddækning
"Den korrekt borddækning" Bestik skal placeres på bordet i den rigtige rækkefølge:
  • Start med hovedretstallerkenen og placer en mindre tallerken til forretterne ovenpå.

  • Flyt til venstre for tallerkenerne og læg hovedretsgaffelen, efterfulgt af forretsgaffelen (som er mindre).

  • Til højre placerer du først hovedretskniven, derefter forretskniven, efterfulgt af en suppeske og en teske. Bemærk, at ifølge borddækningens regler skal knivene ligge med skæresiden vendt mod tallerkenen. Skeer skal placeres, som vi holder dem i hånden under brug.

  • Vandglasset, hvidvinsglasset og rødvinsglasset placeres til højre, lidt væk fra knive og skeer.

  • Dessertgaffel og dessertsked placeres i overensstemmelse med diagrammet - over tallerkenerne. Dog skal gaflen være tættere på tallerkenen, og dessertskeden skal være lidt længere væk.

  • Til venstre placeres en sideplade med en smørkniv.

  • En af de sidste, men en af de vigtigste trin i borddækningen er at placere servietter på tallerkenoverfladen og derefter placere bordkort og bordnumre.

Bordnumre er nødvendige for at markere bordene. Hvis der er mere end ét bord, giver det mening at bruge bordnumre.
Bordkortene skal placeres ved hvert siddeplads, så det er let for gæsterne at finde deres pladser, og det er så klart som muligt. Nogle gange lægges bordkortet oven på servietten på tallerkenen.

Hvis du har flere borde, kan det være en god idé at lave en lille oversigtsskema, hvor du skematisk viser gæsterne deres plads ved bordene, så det er nemt for alle at finde deres pladser.

Valg, dekoration og servering af retter

Valget og præsentationen af retter er nemmest at diskutere med kokken eller repræsentanten fra cateringvirksomheden, der vil levere maden. Maden kan nemt tilpasses til festens stil ved hjælp af smag og aroma samt farve, da den kan fungere som endnu et værktøj i festens symfoni. Du kan let tilpasse den til festens stil og bidrage til den overordnede stemning.

Her har vi opregnet de vigtigste ting vedrørende servering og dekoration af det perfekte festbord. Vi håber, at denne artikel vil være nyttig for dig og hjælpe dig med at undgå fejl, som ofte begås af arrangører af festlige sammenkomster.