Om balloner

Latex baalloner

Festballoner er oftest lavet af naturligt latex der er tappet fra gummitræet, og de bliver oftest fyldt med luft, helium eller vand. 

Hvis en ballon bliver fyldt med helium så kan den svæve i cirka en dag. Heliumatomerne i den lukkede ballon slipper ud gennem små porer i gummiet, som er større end heliumatomerne. Balloner, der er fyldt med luft, kan ofte holde størrelse og form i op til en uge. Men selv en perfekt ballon af gummi mister luftfylde. Det sker ved processen diffusion, hvor molekylerne i den luftart, ballonen er fyldt med, flytter sig gennem en membran fra et sted med en høj koncentration af luftarten, til et sted, hvor der er mindre koncentration.

For at undgå diffusion af helium kan ballonen behandles med en polymer-opløsning,  der påføres inden i ballonen, og som gør, at den kan holde sig svævende i op til en uge. (Information fra Wikipedia)

Ballonopsendelse

Det er ofte populært at benytte sig af ballonopsendelser i forbindelse med begivenheder i det fri. Det sker ved at et net med heliumfyldte balloner sendes mod himlen på et tidspunkt. Hvis man vil sende balloner op, kræver det, at man først har søgt om tilladelse til det, da det er et krav af hensyn til Statens Luftfartsvæsen og lufttrafikken. (Information fra Wikipedia)

 

ADVARSEL! 

Børn under 8 år kan blive kvalt i balloner, der ikke er pustet op eller itu. En voksen skal holde opsyn med barnet. Hold balloner, der ikke er pustet op, væk fra børn. Balloner, der er gået i stykker, skal straks smides væk. Holdes væk fra øjnene. Brug en ballonpumpe til blæsning ballonen op. Fremstillet af naturlig gummilatex som i nogen tilfælde an fremkalde allergisk reaktion.