Handelsbetingelser

Handelsbetingelser

Nærværende handelsbetingelser finder anvendelse i relation til aftaler indgået med:

XL-Balloner

CVR. nr. 38037544
Solsortevej 10
6823 Ansager

Vores handelsbetingelser er opdelt i følgende afsnit:

 1. Betaling.
 2. Levering.
 3. Fortrydelsesret.
 4. Reklamationsret.
 5. Privatlivspolitik
 6. Sikkerhed.
 7. Klagemuligheder.

Handelsbetingelserne er senest opdateret 07.01.2018.

1. Betaling

Vi modtager betaling med VISA-Dankort, VISA, VISA Electron, Mastercard og Viabill betalingsløsning.

For at betale med ViaBill, er der nogle betingelser der skal være opfyldt.

Du skal være minimum 18 år.
Du skal have dansk CPR nr. og dansk folkeregisteradresse.
Du giver ViaBill lov til at kreditvurdere dig, inden de godkender din bestilling.

Læs ViaBills handelsbetingelser.

Har du spørgsmål til ViaBill betaling, bedes du rette henvendelse direkte til ViaBill. Dette kan gøres på tlf. 88 826 826.

Beløbet trækkes først på din konto, når varen afsendes.

Beløb oplyst i korrespondance eller på hjemmesiden er i danske kroner og inkl. moms.

Vi anvender en godkendt betalingsserver til håndtering af betalinger, som krypterer (SSL) dine personlige oplysninger, således at disse ikke kan aflæses af hverken os eller uvedkommende.

1.1. EAN-faktura

Offentlige virksomheder og institutioner kan benytte sig af EAN-fakturering, såfremt de er oprettet i NemHandelsregisteret. Fakturaen tilsendes elektronisk via EAN-systemet. Ønsker du at foretage en bestilling, bedes du kontakte os pr. mail og angive følgende oplysninger:

 • Ønsket vare(r) – medsend gerne link og/eller varenummer.
 • Antal.
 • Navn på virksomhed, myndighed eller institution.
 • Ønsket leveringsadresse.
 • Kontaktperson og telefonnummer.
 • EAN-nummer.

Du modtager en ordrebekræftelse, så snart din bestilling er modtaget og behandlet.

2. Levering

Vi leverer alle hverdage og afsender alle ordrer foretaget inden kl. 12.00 samme dag. Vi leverer udelukkende til adresser i Danmark med PostNord. Leveringstiden er som udgangspunkt 1-2 hverdage, hvis ikke andet er oplyst, dog bør der i forbindelse med levering til ikke-brofaste øer forventes yderligere leveringstid.

Vi tilbyder fri fragt ved køb over 300 kr. med PostNord MyPack Collect. Nedenfor finder du vores øvrige prislister:

 • PostNord MyPack Collect: DKK 39,00. Leveringstid: 1-2 hverdage.
 • Postnord MyPack Home: DKK 50,00. Leveringstid: 1-2 hverdage.
 • PostNord Erhverv: DKK 50,00. Leveringstid: 1-2 hverdage.
 • Afhentning (Solsortevej 10, 6823 Ansager): Gratis – tidspunkt efter aftale.

Vi kan sende max 4 flaske af Helium ballongas med PostNord MyPack Collect
Vi kan sende max 8 flaske af Helium ballongas med PostNord MyPack Home
Vi kan sende max 8 flaske af Helium ballongas med PostNord Erhverv

3. Fortrydelsesret

Du har som forbruger altid 14 dages fortrydelsesret iht. købeloven, når du handler hos os. Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, du har modtaget din vare eller får den sidste vare i besiddelse, når det drejer sig om en aftale om flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre, og som leveres enkeltvis.

Undtaget er dog kundespecifikke varer, såsom balloner med din egen tekst og helium, helium ballon gas. Disse varer kan ikke returneres.

Returnering

Såfremt du vil gøre brug af din fortrydelsesret, skal du inden 14 dage fra modtagelse give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Du bedes i så fald sende en mail til info@xl-balloner.dk med oplysninger om ordrenummer og produkter, der ønskes returneret. I din henvendelse skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret. Alternativt kan du benytte vores standardskabelon. Den finder du her. Du kan ikke fortryde ved at nægte modtagelse af varen uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette.

Når du benytter din returret, skal du sende din ordre retur uden unødig forsinkelse – senest 14 dage efter, du har oplyst os om, at du ønsker at benytte fortrydelsesretten. Du skal selv afholde udgifter i relation til returnering af varen, og du bærer risikoen for varens hændelige undergang fra tidspunktet for varens levering. Manglende eller beskadiget emballage kan i visse tilfælde udgøre en værdiforringelse. Vi beder dig derfor om at returnere varen i sin originale emballage.

Såfremt en pakke returneres grundet manglende afhentning, fratrækkes returfragtbeløbet i det beløb, du får retur.

Varens stand

Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og funktion.

Hvis varen er prøvet, udover hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi. Vær opmærksom på, at emballagen kan være en væsentlig del af varen, og en brudt emballage derfor kan udgøre en værdiforringelse. Du bedes derfor for så vidt muligt undgå at sætte retursedler, gaffatape og lignende direkte på emballagen.

Tilbagebetaling

Hvis du fortryder dit køb, får du det beløb, du har indbetalt til os, tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet.

Hvis du benytter din fortrydelsesret og har handlet for mere end 199 kr. pr. ordre, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstraomkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde pågældende aftale. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion.

Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, medmindre du inden da har fremlagt dokumentation for at have returneret denne.

Kundeservice

Såfremt du har spørgsmål eller brug for hjælp i forbindelse med returnering, er du velkommen til at kontakte kundeservice på info@xl-balloner.dk for nærmere oplysninger omkring returnering. Vi modtager hverken pakker uden omdeling eller pakker sendt pr. efterkrav.

4. Reklamationsret

Når du handler hos os som forbruger, har du altid 24 måneders reklamationsret. Dette betyder, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen – afhængig af den konkrete situation. Det er et krav, at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af fejlagtig brug af produktet.

Du skal reklamere inden for ”rimelig tid” efter, at du har opdaget manglen ved varen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at manglen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.

Ved alle reklamationer bedes du sende en mail til info@xl-balloner.dk med oplysninger om ordrenummer, fejlbeskrivelse og hvilke produkter, du ønsker at reklamere over. Du må meget gerne medsende billeder og/eller en kort video af problemet.

Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine (rimelige) fragtomkostninger. Varen skal altid sendes tilbage i forsvarlig emballage, og husk at få en kvittering for afsendelse. Kontakt os altid på info@xl-balloner.dk inden afsendelse for at aftale nærmere om den bedste returmulighed, da vi ofte kan tilbyde en billigere løsning.

5. Privatlivspolitik

For at handle hos os har vi brug for en række oplysninger, herunder:

 • Navn.
 • Adresse.
 • Telefonnummer.
 • E-mailadresse.

Vi registrerer og opbevarer disse personoplysninger med henblik på at kunne levere varen til dig. Oplysningerne registreres hos XL-Balloner og opbevares i 5 år under iagttagelse af Persondatalovens regler om sikker dataopbevaring og –håndtering. Den dataansvarlige på www.xl-balloner.dk er indehaver Kateryna Litvin. Dine personlige oplysninger videregives eller sælges aldrig til tredjemand.

Såfremt du har spørgsmål til eller indsigelse mod registreringen af dine oplysninger, bedes du kontakte os på mail info@xl-balloner.dk. Du har også krav på indsigt i, hvilke oplysninger der er registreret om dig i medfør af Persondataloven.

6. Sikkerhed

Vi gør opmærksom på, at børn under 8 år kan blive kvalt i balloner, der ikke er pustet op eller itu. En voksen skal holde opsyn med barnet.

Hold balloner, der ikke er pustet op, væk fra børn.

Balloner, der er gået i stykker, skal straks smides væk og bør holdes væk fra øjnene.

Brug en ballonpumpe til at blæse ballonen op.

Vores balloner er fremstillet af naturlig gummilatex, som i nogle tilfælde kan fremkalde allergisk reaktion.

7. Klagemuligheder

Ønsker du at klage over et køb, du har foretaget her på www.xl-balloner.dk, bedes du rette henvendelse til os. Er det ikke muligt at finde en løsning, kan du indgive en klage til:

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Center for Klageløsning
Carl Jacobsensvej 35
2500 Valby
Hjemmeside: www.forbrug.dk

Du kan ligeledes benytte EU-Komissionens digitale klageportal, som du finder her: http://ec.europa.eu/consumers/odr/.